lørdag 13. juli 2013

Hvem prater mest i forholdet?

Er du mann, og liker å ha ordet for det meste når du og din kjæreste er sammen?Er det for det meste du som prater og holder samtalen i gang? Og hun bare nikker og sier "ja".Overkjører du henne med dine teorier om ulike samfunnstemaer og lar henne tydelig skjønne hvor du står i forskjellige tema?Hun har kanskje ikke behov for å si så mye når dere er sammen.


Eller er du kvinne og liker du å prate mye og lenge, og der han bare kommer med korte kommentarer etter at du har hatt et lengre innlegg? Du har kanskje analysert han opp og ned og kanskje tilogmed gitt han en eller annen personlighetsbeskrivelse som du forteller til dine venninner om at sånn og sånn er han. Han er kanskje en man av få ord og trenger kanskje ikke lange utredninger omkring en problemstilling.



Kommunikasjon i et forhold er viktig og her bør det være en viss balanse.Motsetinger tiltrekker hverandre, sies det.Når det er sagt, så kan vel ikke motsetningene være så store at dere lever på hver sin planet?


 I en parrelasjon så skal man kunne snakke med hverandre om(nesten) alt.Og hvis den ene parten føler at han eller hun ikke får slippet til med hva han eller hun har å si, så blir dette skadelidende for forholdet. Et forhold mellom to personer kan også havarere hvis den ene parten ikke liker å snakke så mye om seg selv eller holder bevisst tilbake informasjon om seg selv som den andre i forholdet burde få vite.


Vi har eksempler på menn som er lite taleføre og helst ikke skal snakke så mye om seg selv. Vi har også kvinner som driver et slags fortolkningshysteri og legger altfor mye informasjon i det som mannen gjør og sier.


 I sin bok "Hekta, på et håp om kjærlighet" skriver Sissel Gran om Nora som møter Frank. Her er Nora den som (over)tolker veldig mye om hva som skjer mellom disse to, mens Frank er den som ikke oppgir så mye informasjon om seg selv. Dette fører galt av sted og Nora må virkelig sette Frank til veggs om hva det er han virkelig vil med dette forholdet. Først da er det han oppgir noe om seg selv som han burde sagt på et mye tidligere tidspunkt i forholdet.


 Så om du liker å prate mye til den du er sammen med, la han eller hun få slippe til noen ganger, kanskje du skal la det være stille i perioder slik at den som ikke liker å si så mye, kan få snakke litt. Og om du er av den stille typen, prøv å gi litt av deg selv og hva som har skjedd i løpet av dagen, si litt om hva du tenker på.




                               


-->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar