lørdag 6. juli 2013

Ferietid

Det er nå snart for ferie.Jeg nærmer meg innspurten før ferien nå. Da blir det litt avkobling og litt fokus på andre ting.

Som hos mange andre så blir det å omstille seg ifra jobb-modus til feriemodus. Det blir nok en litt glidende overgang i fra man går hjem fra jobb og til man sitter i godstolen hjemme med en god bok.


Ferie er alltid etterlengtet og en nødvendighet. Kroppen behøver å få giret seg ned og få nullstillt seg, det må til. Man kan være lat med god samvittighet.


Fellesferien, eller også kalt bygningsferien, kom igang opprinnelig mellom arbeidstakere og arbeidsgivere i smelteverksindustrien i mellomkrigstiden og er opprinnelig lagt til de tre siste uken i juli.Dette var for at det ikke var lønnsomt å la smelteovnene gå for redusert kapasitet med bare deler av arbeidsstyrken på jobb. Derfor stengte man hele fabrikken og lot alle ta fri samtidig.(Kilde: Wikipedia)Nå er vel ferien avviklet til litt forskjellige tider rundt omkring.
                                 

Agurktid er også et begrep som innebærer at avisene ikke har allverdens innhold om sommeren. Det er mest vikarer i ulike nyhetskanaler.

Det kan hende det blir noe blogginnlegg i sommer også. Jeg er også veldig glad sjøfiske og vil nok prøve lykken der når jeg finner det for godt.


 Ha en God Sommer!                                          

                              

-->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar