tirsdag 2. juli 2013

Det gode liv

Psykolog Sarah Zobel Kølpin har skrevet en bok om positiv pykologi der hun skriver om hva hun mener er oppskriften på et godt liv. Boken heter "Lev deg lykkelig".

Hun skisserer tre inndelinger i hva som kan være et godt liv.

Det første delen kaller hun et meningsfullt liv, man har en jobb å gå til som man liker og man tjener penger til livets opphold. Kort sagt ; stå opp om morgenen, gå på jobb og motta lønn en gang i måneden. For de fleste gir dette en mening med livet.

Den andre delen kaller hun å ha et engasjerende liv. Her engasjerer man ser i en sak som betyr mye for en, ulike type lag og foreninger kan ha mange oppgaver som treng å gjøres og hvis man finner sin plass i en slik organisasjon, så føler man at man er med å bidrar til noe.

Den tredje delen kaller hun et behagelig liv. Her nyter man av de goder man kan unne seg; restaurantbesøk, kino, er sammen med venner, reiser på ferietur eller kjøper seg noe man har spart til lenge.

Klarer man å ha litt av disse tre elementene i livet sitt så vil man kanskje føle mere livsglede enn om man bare har en eller to av delene.




                                     

En annen ting som gir mening er å være noe for andre. Dette gir en dobbel gevinst. Man føler selv at man er til nytte når man besøker en person som kanskje er mye ensom, det kan være en eldre person eller en venn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar