tirsdag 26. mars 2013

Kristian Valen



Vi har vel alle sette ett eller annet av Kristian Valen, en eller annen parodi.

Mennesker som parodierer andre og som er virkelig gode har alle den egenskapen de er svært gode til å se hvilke trekk som det mennesket de skal parodiere har.

Kristian Valen har på lik linje med andre gode parodiartister evnen til å være mange personligheter etter hverandre.

I sosiologien så sier man at sosialiseringsprosessen består av tre faser. Den ene fasen er mennesket i samfunnet som er billedliggjordt ved at man som menneske har et sett av regler og normer for det samfunnet man lever i, som man må og bør følge.

Den neste fasen er samfunnet i mennesket og den sier noe om at mennesket har tatt opp i seg alle normene i det samfunnet man lever i og er klar til å begynne å leve et vanlig liv.

Som menneske vil man møte på andre mennesker og være i sosialt samspill med disse. Den tredje metaforen kalles samfunnet som et dukketeater og innebærer at vi alle har forskjellige uttrykk og virker på andre mennesker i tråd med hva som er vår personlighet.

Har man gått igjennom tilstrekkelig grundig gjennom fase en og fase to og tilsutt fase tre så er man et fullverdig og komplett medlem av samfunnet.

Kristian Valen har også naturligvis gått igjkennom alle disse tre fasene. I fase tre har han ikke bare lært seg hvilke uttrykk han skal ha for å fungere godt sosialt, han har også en raske evne til å tillegne seg andre personers tillærte uttrykk for å være sosiale vesener.

Det vil si at han raskt kopierer andre kjente menneskers tillærte uttrykk.Og han kan holde en forestilling der han en etter en uttrykker forskjellige personligheter som han også har gitt litt ekstra særtrekk etter hvordan han selv oppfatter disse personene.

Vi kan da forstille oss et dukketeater der han spiller alle rollene.

Selv om han riktignok går for det meste på overflaten av personligheten til de han spiller, så treffer han svært godt i det som kanskje måtte være personens mere indre trekk også.

 Vi kan da tenke oss at han da er svært godt sosialisert etter som han bare kan overta et annet menneskes særtrekk bare på noen skunder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar