fredag 9. oktober 2020

Corona religionen

Dette med Coronasituasjonen har blitt som en religion for mange nå her til lands. Her skal vi virkelig brette opp armene og nå skal vi ha dugnad. Og nåde den som ikke følger dette, den blir hardt slått ned på.

Corona tiltak er vel og bra og sikkert nok nødvendig for å komme seg gjennom denne tiden , utvilsomt. Men samtidig kan ikke samfunnet stoppe helt opp.

Akkurat dette er vi gode på i Norge,  følge retningslinjer og holde dem. Men samtidig er vi dessverre gode på å henge ut å straffe de som er litt utenom og liker å gå egne veger. Oppigjennom historien så har den interne justisen vært knallhard for regelbrytere. 

I sin bok "Pinens begrensning ", så har Nils Christie skrevet om hvordan det var nordmenn som var de mest brutale under krigen mot egne landsmenn.

I Norge er vi svært konforme, men konformiteten har sin pris. Den lar ikke folk tenke annerledes og de som gjør det Blir straffet. Så la ikke frykten ta overhånd, heller under denne pågående pandemien. Vi kommer nok oss igjennom dette også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar