lørdag 1. desember 2012

Kontraster i julestria

Jeg og min kjære var på julehandlerunde idag. Vi kjørte imot kjøpesenteret et sted utenfor byen.Det var hastige sjåfører som satt i hver bil, og skulle rekke å handle .

Da vi kom inn så var det stappfullt med folk, jeg skulle bare ha noen småting. Det var liksom at folk var hissige og aggressive for at de skulle få tak i det de skulle ha.

Så midt oppe i alt rushet fikk jeg øye på et sangkor som sto oppstilt. Det var Nidarosdommens Guttekor som skulle synge noen sanger og reklamere for sin nye cd.

Som en sterk kontrast til alt stresset irundt sto guttekoret opp som en slags oase for å kanskje minne oss på hva som egentlig er julens budskap. Det er ikke stress og kaostraffikk med fullt av nesten-ulykker på veg for å handle.

Julen budskap er at vi skal bry oss om hverandre og om de som ikke har den velstanden som vi selv har.

For de kristne og troende har også julen et eget budskap.Ikke alle mennesker i vårt land bekjenner seg til kristendommens verdier og velger å feire jul av andre grunner.

Kirken har ikke lenger den posisjonen den hadde tidligere, vi er blitt et sekulært samfunn.Allikevel eksisterer de fleste verdiene og normene som kristendommen forkynner fremdeles i samfunnet, selv om mange mener at de ikke gjør det.

Handelstanden har ihvertfall god grunn til å glede seg over julen. Her går omsetningen opp flere ganger som følge at vi stadig må ha mere ting til jul.

For mange er julen ikke en god opplevelse, mange er ensomme og da kommer presset på å skulle være sammen med noen litt sterkere enn ellers.

Kirkens bymisjon har åpne lokaler i de største byene rundt omkring i landet slik at mange har en plass å gå til.Frivillige som jobber der gjør en kjempejobb. Frelsesarmeen gjør også en innsats for de svakeste med bl. a pengeinnsamlinger til de som har minst.

Så la oss alle tenke litt over hva som egentlig er julens budskap og bry oss litt ekstra om hverandre.Uavhengig om man er tilhenhenger av en religion eller ikke.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar